Chinese of Europese panelen

Share this

Kies voor veelverkocht!

Veel keus
Met 160 fabrikanten en meer dan 3000 varianten van zonnepanelen heeft de consument veel keus. En niet alles wat wordt aangeboden is van goede kwaliteit. Vanwege de lange levensduur van zonnepanelen gaat het bij de aanschaf van zonnepanelen om een goede prijs/kwaliteit verhouding. Alleen goedkoop zou weleens duurkoop kunnen zijn.

Westers of Aziatisch
Westerse (Europese en VS) fabrikanten zoals First Solar, Solarworld, Bisol, Scheuten, Schott en Aleo leveren over het algemeen goede zonnepanelen. De prijzen liggen veelal hoger dan de zonnepanelen uit Aziatische landen.
Toch zijn er ook veel fabrikanten uit China / Azië die een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Zo zijn de grootste leveranciers van zonnepanelen tegenwoordig bijna allemaal Aziatisch (zoals Suntech, Sharp, Kyocera, en Yingli).

Goede kwaliteit
Toch is het ontzettend moeilijk om een goed oordeel te geven over kwaliteit. Natuurlijk maken de gebruikte componenten, materialen, afdichtingen, connectoren en dergelijke een verschil. En natuurlijk neemt u geen ongecertificeerd (TUV of IEC) zonnepaneel.
Maar er is geen instantie die zich uitspreekt over de kwaliteit van zonnepanelen.

Kies voor veelverkocht!
Daarom doet u er goed aan om een veelverkocht (type en merk) zonnepaneel te kiezen. Daar zijn de garanties beter geregeld en heeft u bij problemen een goede ondersteuning.
Daarnaast wordt op termijn een shake-out verwacht onder de vele fabrikanten van zonnepanelen, waarbij alleen de grootste zullen overleven. Nog een reden om te kiezen voor veelverkochte zonnepanelen.
Vergelijkzonnepanelen.eu heeft daarom in de database van deze website een selectie opgenomen van veelverkochte zonnepanelen.